Tuesday, November 18, 2008

Esok student2 aku akan berhadapan dengan soalan Pendidikan Islam SPM 08. Harap-harap diorang boleh jawab dengan baik dan ingat apa petua-petua serta tips-tips yang telah diberikan. Dari pagi kertas 1 hingga kertas 2 aku akan tunggu diorang menjawab soalan2 tu.. tapi luar dewan la bukan dalam dewan.

Esok jugak aku akan bercuti balik kampung tercintaku Kelantan Daru Naim. Dari Lahad Datu 2.40 petang dan dijangka sampai ke Lapangan Terbang Sultan Ismail jam 11.30 malam... mesti penat kan... tapi tak mengapa balik kampung bukannya selalu..

Memandangkan family aku ni Kelantan dan Kuala Lumpur.. maka kenalah cuti ni dibahagi dua...jadi beberapa hari selepas raya haji aku dan family akan bercuti pula di Kuala Lumpur sehingga 30.12.08. Lepas tu fly kembali bertugas di Lahad Datu..

Oklah... takat ni saja coretan masa ni.. i.Allah akan dikemaskini dari masa ke semasa.. buat student aku.. selamat menjawab soalan Pendidikan Islam dengan harapan semua mendapat A... InsyaAllah Kejayaan Akan Menjadi Milik Anda Jika Usaha dan Tawakal Disempurnakan Sebaiknya.. Buat orang-orang di kampung jangan lupa ambik aku di aiport malam esok yer...barang banyak ni... he he wassalam....

Sunday, November 9, 2008



Good Luck Anak Didikku

11 November 2008 tarikh yang ditunggu-tunggu oleh 98 pelajar aku untuk menghadapi peperiksaan SPM. Aku mendoakan agar mereka semua dapat menjawab dengan baik dan mencapai keputusan yang menbanggakan sebagai kehendak mereka untuk mendapat gps 2.0, sekaligus menebus ketersasaran tahun 2007.

Sebagai guru Pendidikan Islam yang mengajar 87 pelajar ini sangat-sangat mengharapkan yang terbaik dari mereka. Pelbagai latihan, modul, soalan-soalan dan kata-kata semangat telah diberikan kepada mereka agar keputusan P.Islam tahun ini mampu melutup sekali lagi sebagaimana tahun sebelumnya.

Selamat berjaya anak didikku.. sentiasalah ingat kepada Allah.. kejayaan pasti menjadi mlik anda.. wassalam

Saturday, November 1, 2008

Untuk kesekian kalinya 2008 ni beraya lagi aku sekeluarga di perantauan sejak 2006. Rindukan kampung halaman, ingin bersama kerabat keluarga dan sahabat handai memang dirasakan masa ni. Namun hatiku tetap gembira beraya bersama isteri dan dua puteri tercinta. Jemputan-jemputan rumah terbuka pada hari raya ni memenuhkan perut dengan pelbagai rasa, warna dan rupa.. bila malam terbungkam kekenyangan...


Aidil Adha nanti kami akan beraya di kampung tercinta.. InsyaAllah.

Memori